Núria Pujolàs dedica el Premi a Lluís Maria Xirinacs

Núria Pujolàs dedica el Premi a Lluís Maria Xirinacs.

25è Premi de Poesia Estabanell Energia atorgat per Òmnium Cultural del Vallès Oriental a la Núria Pujolàs i Puigdomènech. Dedica el premi a Lluís Maria Xirinacs.

L’obra «Partida de mots», en paraules dels membres del jurat, esdevé «un autèntic receptari poètic, amb el qual aconsegueix imatges potents i divertides, demostrant que sap jugar amb les paraules».

Núria Pujolàs. Recepció del Premi a Granollers, 1.

Núria Pujolàs. Recepció del Premi a Granollers, 2.

Núria Pujolàs en el seu discurs d’agraïment del 25è Premi de Poesia Estabanell Energia.

Carta de l’Ajuntament de Cànoves i Samalús:

Bravo Núria!

Òmnium Cultural Vallès Oriental va celebrar el passat divendres dia 28 de novembre la 25a Festa de les Lletres Catalanes del Vallès Oriental. Aquesta festa, iniciada l’any 1989, té com a objectiu la de promoure la llengua, la cultura i el país des d’una perspectiva vallesana. L’acte va tenir lloc a l’hotel Ciutat de Granollers i en el seu decurs es van lliurar els coneguts premis de sociolingüística, poesia, narrativa, periodisme, recerca i promoció de la llengua.

Enguany es lliuraven el 25è. Premi de Novel·la Josep Saperas; el 25è. Premi de Poesia Estabanell Energia; el 4t. Premi Ramon Casanovas d’accions i iniciatives cíviques a favor de la llengua; el 13è. Premi Jaume Camp de Sociolingüística; el 3r. Premi Eugeni Xammar de periodisme; i el 2n. Premi Treball de Recerca.

En la modalitat de poesia, una canovina va emportar-se el premi valorat en 1.800€, gràcies al seu treball «Partida de mots» que en paraules dels membres del jurat esdevé «un autèntic receptari poètic, amb el qual aconsegueix imatges potents i divertides, demostrant que sap jugar amb les paraules».

Ella és Núria Pujolàs i Puigdomènech, la nostra Núria, filla del poble de tota la vida que, amb emoció va dedicar el premi a Lluís Maria Xirinacs. Amb aquests diners, la Núria podrà publicar aviat el seu llibre retallable de frases.

La celebració, concorreguda per diferents personalitats de la comarca, va anar amenitzada pel lliurement dels premis, els agraïments dels guanyadors i també pel musical del Cor Infantil Amics de la Unió. En finalitzar l’acte es va cantar «Els Segadors» i es va tallar el pastís commemoratiu dels 25 anys de la Festa de les lletres catalanes al Vallès Oriental. Des del Consistori volem felicitar amb orgull i gratitud el seu èxit.

Moltes gràcies Núria! Et desitgem un llarg camí professional molt fructuós.

http://www.canovesisamalus.cat/noticia.php?nId=907520506

Bloc de la Núria Pujolàs, Miramelsmots:

http://miramelsmots.blogspot.com

Tallo

a daus

les ànsies

i filetejo

la paciència

que demà

marinat

serà tot harmonia.

+++

Si anar com una moto

és atrapar adjectius al vol

vestir verbs de desig

i oblidar-te dels possessius

Llavors

Premo el gas

i que el vent em dugui

fins l’editorial que em publiqui l’ànima.