Lluís Maria Xirinacs: La traïció dels líders en format electrònic

Lluís Maria Xirinacs: La traïció dels líders en format electrònic.

La FUNDACIÓ RANDA – LLUÍS M. XIRINACS i el CENTRE D’ESTUDIS JOAN BARDINA us oferim els tres volums de La traïció dels líders de Lluís Maria Xirinacs en un sol document en format electrònic. Gener 2015.

  • 1r volum. Primera part: La sembra laboriosa.
    Llibres del Segle (L’Eix editorial). Abril, 1993.

  • 2n volum. Segona part: Una pedregada seca.
    Llibres del Segle (L’Eix editorial). Abril, 1994.

  • 3r volum. Tercera part: La collita perduda.
    Llibres del Segle (L’Eix editorial). Abril, 1997.

Document en format pdf:
Si obriu la pestanya de l’esquerra podreu consultar amb facilitat els capítols que hem titulat per anys, les conclusions de cada part, la cronologia i la bibliografia de cada part i per últim l’índex que trobareu al final del document.

Enllaç per accedir al document complet i descarregar-lo:

La traïció dels líders. Obra completa en format pdf.

Ho escric tal com ací -Barcelona- i ara -1992- em sembla que ho vaig veure i ho vaig viure, un entre molts que també ho van viure i ho van veure.

Lluís Maria Xirinacs. Del primer volum de La traïció dels líders.

«Crec que he demostrat a bastament en aquestes pàgines quantes coses són possibles sense vendre’s als poderosos. Només cal romandre amorosament i orgànicament lligat al poble. Acostumar-se a obtenir la força política mitjançant el voler del poble, de les dones i homes de carn i os, de la seva feina i de les seves il·lusions, dels seus barris i comarques, de les seves cooperatives, entitats i tota mena d’organitzacions de base, i no per mitjà dels diners, dels impostos, de les armes, de la tècnica, de la propaganda i les intrigues. Cal no impedir, com es fa sistemàticament, l’accés del poble a la informació, a les fonts dels diners públics, als centres de decisió. Aquesta és encara la infanteria imprescindible. I la teníem! I la podem tornar a tenir si sabem i volem omplir el fossat ferest obert entre el poble i els seus líders.»

Lluís Maria Xirinacs. Fragment de la Benèvola conclusió de la primera part. Pàg. 331. La traïció dels líders. Volum I. Primera part: La sembra laboriosa.

A la coberta del segon i del tercer volums: Motiu tret d’un gravat d’Antoni Tàpies en homenatge a Xirinacs. Fundació Antoni Tàpies de Barcelona:

Lluís Maria Xirinacs. La traïció dels líders. Portada del volum 3. 181 x 278 píxels.

Agraïm l’aposta per Xirinacs de l’amic Manuel Costa-Pau i el cos de redacció de Llibres del Segle (L’Eix editorial) i a tots els qui varen fer possible la publicació d’aquest llibre en tres volums.

Fem Memòria històrica per aprendre del passat, per no repetir els errors i per un futur (esperem que sigui proper) en llibertat.

Fundacio Randa-Lluís M. Xirinacs. Logotip color 67 x 64 píxels.
FUNDACIÓ RANDA – LLUÍS M. XIRINACS.

Centre d’Estudis Joan Bardina. Logotip b/n 200 x 64 píxels.
CENTRE D’ESTUDIS JOAN BARDINA.