Homenatges a Lluís M. Xirinacs

Homenatges a Lluís M. Xirinacs

ALGUNS DELS ACTES PREVISTOS dins del CORRELLENGUA – 2012:

CALELLA (El Maresme).

* Del divendres 5 al diumenge 7 d’octubre: Exposició «Recordant Xirinacs». A la sala d’exposicions del Casal L’Amistat, carrer Amadeu, 55. Horari: divendres de 17 a 20 h. Dissabte i diumenge, de 10 a 13 h. i de 17 a 20 h.

* Divendres 5 a les 19 h., xerrada sobre «Pau i noviolència». Presentació del llibre «EL VALOR HUMÀ DE LA PAU I ALTRES TEXTOS INÈDITS». A càrrec de Núria Roig i Núria Breu de la Fundació Randa. Es passarà el DVD: «Xirinacs, de l’amnistia a la independència».

* Dissabte, 6 a les 19 h., xerrada sobre «Globàlium, el model filosòfic de Lluís M. Xirinacs», a càrrec de Manuel García, de la Fundació Randa.

Aquests actes es faran a la sala d’exposicions del Casal L’Amistat, carrer Amadeu, 55. Calella.

Amb el suport i la col·laboració de Reagrupament.

CANET DE MAR (El Maresme).

* Divendres, 12 d’octubre a les 19 h.:

Xerrada i taula rodona sobre Lluís M. Xirinacs, a càrrec de Núria Breu, Joan Parés i Montserrat Sánchez de la Fundació Randa. Lloc: Escola de Teixits de Punt de Canet de Mar. Plaça de la Indústria, 1. Si hi ha algun canvi, us ho farem saber per email.

BADALONA (Barcelonès).

* Dissabte, 13 d’octubre. «Xirinacs, de la resistència a la consciència». A càrrec de Núria Roig de la Fundació Randa. Hora i lloc per concretar.

L’HOSPITALET DE LLOBREGAT (Barcelonès).

* Divendres, 19 d’octubre. «Xirinacs, la resistència i la consciència». A càrrec de Núria Breu i Manuel García de la Fundació Randa. Hora i lloc per concretar.

SANT QUIRZE DEL VALLÈS (Vallès Occidental).

* Divendres, 19 d’octubre. Homenatge a Lluís M. Xirinacs. Parlarà: Teresa Font. Altres ponents, hora i lloc, per concretar.

VILADECANS (Baix Llobregat).

* Dissabte, 20 d’octubre. Homenatge a Lluís M. Xirinacs. Ponents, hora i lloc, per concretar.

ARBÚCIES (La Selva).

* Dijous, 8 de novembre. Homenatge a Lluís M. Xirinacs. Ponents, hora i lloc, per concretar.

FIGUERES (Alt Empordà).

* Divendres, 9 de novembre. «Xirinacs, la resistència i la consciència».

De la Fundació Randa, hi assistiran: Antoni Aceves, Àngels Baldó, Núria Roig, Núria Breu i Jordi Domènec.

Passi del DVD: «Xirinacs, de l’amnistia a la independència».

INFORMACIÓ GENERAL SOBRE EL CORRELLENGUA 2012:

Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL):

http://cal.cat

Conferència d’en Jordi Griera el 5 d’octubre sobre solucions a la crisi econòmica i la moneda a Plural 21.

* Divendres 5 de 20 a 22 h. Conferència i debat «Catalunya independent, moneda diferent». Per en Jordi Griera i Roig., membre d’honor del Centre d’Estudis Joan Bardina, a la seu de Plural 21, carrer Cartagena 230, 5è 1a, de Barcelona.

Una anàlisi diferent de la crisi i com sortir-se’n. El procés agafa una dinàmica més gran si es tracta d’un Estat nou que haurà de funcionar un temps amb moneda pròpia, tant si decideix demanar entrar a l’Europa de l’euro com si no.

* Des de la FUNDACIÓ RANDA-LLUÍS M. XIRINACS, anirem concretant la informació per correu electrònic. Si no us trobeu a les llistes de la Fundació: info@fundacioranda.org i/o germanies@germanies.org, i desitgeu rebre els nostres mails, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

ALGUNS DELS ACTES EN HOMENATGE A LLUÍS MARIA XIRINACS, presentacions de llibres, etc., des de finals de juny fins a setembre de 2012:

* Xerrada a Pompeia, Barcelona, el 29 de juny.

* Inici del Correllengua 2012 a Can Pegot (Ogassa) i a Ripoll, el 30 de juny.

* Exposició «Xirinacs, la resistència i la consciència» a Canet de Mar, el juliol.

* Xerrada i exposició a Tarragona dins del Correllengua, el 27 de juliol.

* A Cardedeu, agost: el 5 d’agost, inauguració del monòlit esculpit per Jaume Rodri al Parc de la Font dels Oms. Exposició a l’Espai-31 a partir del dia 5. Vetlla de silenci a la Capella de Sant Corneli.

* El 5 d’agost, acte organitzat per la CUP. Des de Sant Joan de les Abadesses i des de Ripoll… caminada fins al Pla de Can Pegot. Amb la col·laboració del PAS.Amics del Camí i el suport de la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs.

* Al Baix Camp: Marxa cap a la independència. Columna Lluís M. Xirinacs.

* Exposició setembre-octubre a Sant Joan de les Abadesses. «Una aproximació a la vida». Obres de l’escultor Francesc Fajula. Hi ha una escultura de Lluís Maria Xirinacs. Al Palau l’Abadia.

* 7 de setembre: Acte davant la presó Model de Barcelona per presentar el llibre «EL VALOR HUMÀ DE LA PAU I ALTRES TEXTOS INÈDITS». Institut Català Internacional per la Pau. També presentat dins de la Setmana del Llibre en Català i el 20 de setembre al local de l’ICIP.

* El 10 de setembre, dins dels actes del Memorial 2014 al Fossar de les Moreres.

* 11 de setembre. A la manifestació, la CUP de Cerdanyola duia una pancarta en homenatge a Lluís M. Xirinacs: «La independència no es demana, es pren».

* 11 de setembre. Publicació de la segona edició en paper, en dos volums, i gratuïtament per Internet (http://www.bardina.org/nw2/tercera_via/terceraviact.htm), de l’obra «Tercera Via» de Lluís M. Xirinacs, amb idees d’Agustí Chalaux.

* 22 de setembre, dins dels actes del Correllengua: Xerrada i passi del DVD: «Xirinacs, de l’amnistia a la independència» a El Masnou (Maresme).

* 27 de setembre, dins dels actes del Correllengua: Xerrada «Cinc anys sense Xirinacs» a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès).

* 27 de setembre a Plural-21, Barcelona: Conferència d’en Jordi Griera (membre d’honor del Centre d’Estudis Joan Bardina) i debat: «Un análisis diferente de la crisis y cómo salir de ella» («Un anàlisi diferent de la crisi i com sortint-se’n»).

GRÀCIES A TOTS. En Lluís M. Xirinacs és en nosaltres, amics!

A l’exposició «Una aproximació a la vida». Paraules de Ramon Cotrina:

«I ara mireu la figura de Lluís M. Xirinacs, l’home que va voler assumir l’esperança de tot un poble i que es va voler fondre amb la terra perquè la terra fruités un poble lliure».

Lluís Maria Xirinacs. Acte de sobirania. Imatge.