Actes previstos. Setembre 2012

ACTES PREVISTOS. Setembre de 2012.

* Diumenge, 2 de setembre a les 13 hores.

A les 13 h.: Trobada a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona per fer difusió del projecte de l’Arbre de les Assemblees, iniciat per Lluís M. Xirinacs. Coordinador: Jordi Costa. Amb el suport de germanies.

Qui ho desitgi, pot portar alguna cosa per menjar i per beure i compartir el dinar que es farà després a la seu d’Ecoconcern-Innovació Social (Mare de Déu del Pilar, 15).

Text per ser llegit: Assemblea de llar.

A les 19 h.: Correllengua a Castellar del Vallès:

Espectacle poeticomusical «AMB TU», tot recordant Lluís Maria Xirinacs, a càrrec de Jaume Calatayud i Vicente Monera.

Espai Tolrà a les 19 h.

Organitza: CAL de Castellar del Vallès i ANC (Dins de la MARXA CAP A LA INDEPENDÈNCIA).

Més informació a http://www.cal.cat

* Divendres, 7 de setembre, davant la presó MODEL de Barcelona. Hora: 12.

L’ICIP, Angle Editorial i la Fundació Randa organitzen un acte d’homenatge al filòsof i pacifista català Lluís Maria Xirinacs coincidint amb els cinc anys de la seva mort, aquest estiu. L’acte se celebrarà el divendres 7 de setembre, a les 12:00 hores, davant de la presó Model de Barcelona, al lloc on Xirinacs va protagonitzar una de les protestes amb més repercussió: una plantada al carrer, durant un any i mig, per reclamar l’alliberament dels presos polítics.

En l’acte es presentarà el llibre El valor humà de la pau i altres textos inèdits, del mateix Xirinacs, editat per l’ICIP i Angle Editorial dins la col·lecció «Clàssics de la pau i la noviolència». L’actriu Montserrat Carulla farà una lectura de textos i posteriorment tindrà lloc un esmorzar informatiu al bar Modelo (Carrer Entença, 162, davant la presó Model. Barcelona).

http://www.xirinacs.org/wp/2012/05/31/llibre-el-valor-huma-de-la-pau-i-altres-textos-inedits-de-lluis-maria-xirinacs/

ICIP:

http://gencat.cat/icip

* Dilluns, 10 de setembre a les 21 h. al Fossar de les Moreres.

Acte popular en honor dels defensors de les Llibertats i Constitucions de Catalunya, organitzat per l’associació Memorial 1714. Se celebra el dia 10 a les 9 de la nit, amb la renovació de la Flama de la Resistència Catalana, recollida a Cardona, parlaments diversos, ofrena Floral setmanal al Fossar per Antoni Ayala, de Tradicions i Costums, lectura de poemes patriòtics, himnes i melodies tradicionals interpretats pels joves músics. Homenatge a Lluís M. Xirinacs.

A la seu del Memorial 1714: exposició commemorativa.

* Dimarts, 11 de setembre, DIADA NACIONAL DE CATALUNYA, ens trobareu a Barcelona, al Fossar de les Moreres i conjuntament amb el Centre d’Estudis Joan Bardina a la Mostra d’Entitats de l’Arc de Triomf, organitzada per Gent de la Terra.

Difusió de l’obra de Lluís M. Xirinacs i d’Agustí Chalaux. Tindrem a la vostra disposició la 2a. edició del llibre «TERCERA VIA».

Hi ha la llavor d’una economia nova que resoldria la difícil situació actual, i que donaria resposta a la indignació i a la perplexitat de la majoria de gent de bona fe que no veuen sortida a la crisi que vivim.

(Joan Parés – Fundació Randa i Centre d’Estudis Joan Bardina).

Properament podreu disposar també d’aquesta segona edició en format electrònic si accediu a:

http://www.bardina.orghttp://xirinacs.cathttp://xirinacs.wordpress.com

Altres llibres de Lluís M. Xirinacs:

El valor humà de la pau i altres textos inèdits – La noviolència – Amnistia-77 – El Terror, la Pau i el Sagrat – Dietari final…

* Participació en els diversos actes i mobilitzacions per la INDEPENDÈNCIA.

* Dijous, 20 de setembre a les 19 hores.

Presentació del llibre publicat per l’ICIP el passat mes de maig (amb la col·laboració de la Fundació Randa): Lluís Maria Xirinacs EL VALOR HUMÀ DE LA PAU I ALTRES TEXTOS INÈDITS.

Adreça: Seu de l’ICIP. Gran Via, 658, baixos. Barcelona.

Detalls per concretar. Possibles canvis dels quals ja us informarem.

* Dijous, 27 de setembre a Santa Coloma de Gramenet.

Homenatge a Lluís M. Xirinacs dins dels actes del CORRELLENGUA-2012, a iniciativa de la CAL. http://www.cal.cat. Hora, lloc i altres detalls: per concretar.

Lluís Maria Xirinacs. Cartells.