Cursos, trobades i propostes 2011-2012

CURSOS-TROBADES-PROPOSTES 2011-2012

Germanies. Logotip petit.

CURSOS

 

GLOBÀLIUM.

El model filosòfic d’en Lluís Maria Xirinacs.

 

A la seu de la Fundació: Rambla de Badal, 121, 1r. Barcelona.

 

PRESENTACIÓ: Els dilluns 24 i 31 d’octubre a les 19 h.

 

* CURS D’INTRODUCCIÓ AL GLOBÀLIUM:

 

Professors: Manuel García i Joan Parés.

 

Lluís Maria Xirinacs i el seu model filosòfic:

Què diferencia LMX d’altres savis? La donació als altres, sense negació d’ell mateix, basada en la vivència transcendent, espiritual, de tota la realitat. L’enteniment de l’Univers se’ns presenta impossible, en un desplegament inaudit de llum, cossos i formes i amb una capacitat màgica de generar diversitat. I ens deixa perplexos, predisposats a la meditació i també a l’acció.

Dotat d’una gran força d’esperit, d’una intel·ligència privilegiada i de gran sensibilitat, LMX tria, des de molt jove, el camí cap als altres, que són ell mateix. I en un moment de la seva evolució, se li apareix la necessitat d’explicar i explicar-se aquest misteri que és l’univers i la vida. I ho fa generant una eina filosòfica, un model que durant la resta de la seva vida, anirà enriquint i millorant a partir del seu constant estudi d’amplis aspectes de la realitat.

Eina que pretén col·locar cada concepte que pugui generar la ment, en una singular pissarra corba de quatre dimensions. L’estudi d’aquesta eina és un mitjà possible de comprensió de la realitat i a través d’aquesta comprensió, tenim la possibilitat de millora personal i col·lectiva.

Manuel García.

Model Menor. Exposició de les vint-i-sis àrees bàsiques d’un model global de la realitat: Adreçat a tota persona individual i a tot col·lectiu interessats en un ample i actualitzat coneixement bàsic d’un mateix i de la realitat que ens envolta i ens fonamenta.

Calendari del curs:

A partir del dilluns 7 de novembre, quinzenal, un dilluns cada dues setmanes, amb les dates següents:

Mesos i dies:

Novembre: 7 i 21
Desembre: 19
Gener: 9 i 23

Febrer: 6 i 20
Març: 5 i 19

Abril: 16 i 30
Maig: 14 i 28

Juny: 11

Total 14 dies, amb horari de 19 a 20,30.

* CURS D’APROFUNDIMENT EN EL GLOBÀLIUM:

Professors: Manuel García i Joan Parés.

Xirinacs, quan estudiava al seminari, va quedar copsat per l’afirmació del metge Alfred Korzibsky, el qual digué: «L’excés d’informació mal païda ens porta a pronosticar una espècie de mundial esquizofrènia col·lectiva». Això influencià decisivament en Xirinacs, que inicià llavors la creació del seu model de coneixement de la realitat.

Model Major. Exposició de les vuitanta àrees d’un model global de la realitat: Adreçat a tota persona individual i a tot col·lectiu que hagin fet el curs d’introducció i vulguin continuar l’estudi del model sencer, amb un repàs de les àrees bàsiques i amb l’estudi de la resta de categories del model, fins a les 80.

 

Calendari del curs:

A partir del dilluns, 14 de novembre, un dilluns cada dues setmanes, amb les dates següents (a l’abril coincideixen moltes festes en dilluns):

Mesos i dies:

Novembre: 14 i 28
Desembre: 12

Gener: 16 i 30

Febrer: 13 i 27

Març: 12 i 26

Abril:: –

Maig: 7 i 21

Juny: 4 i 18

Total 13 dies, amb horari de 19 a 20,30.

Aquí teniu la traducció al català del passatge del llibre on esmenta com va començar Xirinacs, mentre estudiava amb els seus companys de seminari, el seu projecte de model filosòfic de coneixement de la realitat:

«Des dels Estats Units, el metge (Alfred) Korzibsky acaba de llençar un greu advertiment a la Humanitat: “L’excés d’informació mal païda ens porta a pronosticar una espècie de mundial esquizofrènia col·lectiva”.

I en aquell rebombori d’informació i comunicació, entre els milers de pàgines llegides i comentades, entre aquells joves que ja donaren el «salt al buit» que suposa entendre la revolució kantiana, es va decidir una breu pausa. No va caure en sac foradat l’advertiment de Korzibsky. Era un món immens i nou el que anava apareixent i amenaçaven males digestions del cervell. Xirinacs va començar una labor que comptava des del principi amb un equip de col·laboradors entusiastes. Es tractava d’organitzar la ment, fer dins d’ella com una espècie de fitxer en el qual emmagatzemar, amb estructura i coherència, tot el vell i tot el nou. Era urgent evitar que hi hagués molt d’emmagatzemat i poc d’ordenat…».

Silvio Fernández Balbuena. Xirinacs. Pàgines 92 i 93. Antonio San Roman Yribas, editor.

 

* TALLER D’INVESTIGACIÓ GLOBÀLIUM:

Investigació del Model. Desplegament de les pròpies aptituds i noves aportacions. Treball en equip.

Adreçat a les persones que hagin fet el curs d’aprofundiment en el Globàlium.

Ens trobem un dimecres al mes de 19,15 a 20,45.

Primera trobada d’aquest curs: Dimecres, 5 d’octubre de 2011.

La resta de dates es concreten entre els assistents.

Coordinadora: Núria Roig i Esteve.

 

DVDs Lluís M. Xirinacs.

A la seu de la Fundació: Rambla de Badal, 121, 1r. Barcelona.

Veure, escoltar: Passi de DVDs. Es tracta de gravacions fetes a Lluís M. Xirinacs mentre feia cursos, conferències i xerrades sobre els més diversos temes.

Un dissabte al mes, d’octubre a juny a les 11 h.:

15 d’octubre – 19 de novembre - 17 de desembre – 21 de gener – 18 de febrer – 17 de març – 14 d’abril – 19 de maig – 16 de juny.

Entrada gratuïta.

BRANCA d’AUDIOVISUALS.

 

LECTURES DE EL BANQUET (SIMPOSI) O DE L’AMOR.

Plató. El banquet.

Lectures de El banquet (simposi) o de l’amor.

Erōs és un enamorat del que és bell, i la saviesa és extremadament bella. D’aquí se segueix que l’Amor ha de ser un amant de la saviesa (philosophos/filòsof) i, en tant que amant, l’Amor es troba a mig camí entre ser savi i ser ignorant. (204b).

Discursos sobre l’amor.

El Simposi ha de ser llegit i assaborit per:

les diverses perspectives filosòfiques de la teoria de l’amor, la descripció de la Forma de la Bellesa, pels seus elements literaris, l’esplendor de l’ocasió que descriu, la semblança dels diferents oradors, la caracterització de Sòcrates i pel resultat final de la interacció entre els diferents interlocutors. El conjunt de l’obra constitueix un moment emblemàtic de la teoria de l’amor en la nostra cultura.

A la seu de la Fundació:

Rambla de Badal, 121, 1r.

Barcelona.

Els dijous, 12 i 26 d’abril i 10 i 24 de maig de 20 a 21,30.

A càrrec d’Àngels Baldó.

MUSICOTERÀPIA.

Rostre arpa.

 

Musicoteràpia a la Fundació Randa Lluís M. Xirinacs.

* «L’objectiu de la musicoteràpia en el camp de la medecina és la seva contribució al desenvolupament de l’ésser humà com una totalitat indivisible i única. La musicoteràpia és la tècnica que més es dirigeix a la globalitat de l’individu» (Rolando Benezon - musicoterapeuta, metge psiquiatra, i músic).

* «La música és el massatge de l’ànima» Lluís M. Xirinacs (1932-2007).

La Musicoteràpia permet arribar, adonar-se’n, moure, percebre, harmonitzar, acaronar, sentir, viure,… totes les dimensions de la persona (física, emocional, cognitiva, social, transpersonal, espiritual), dit d’una altra manera,… la globalitat, l’holicitat del ser.

La Musicoteràpia a la Fundació persegueix, doncs, el propòsit d’apropar-nos a l’experiència d’intuir, viure, sentir la globalitat de la nostra persona.

Aquest curs proposem fer 3 sessions de Musicoteràpia en dissabte de 11 a 14h.

Dates proposades: 12 de novembre de 2011; 11 de febrer i 21 d’abril de 2012.

Aportació mínima a la Fundació per sessió:

* Sòcies/socis: 10€ cada sessió.
* Persones no sòcies: 20€ cada sessió.
* Persones no sòcies que s’inscriguin a les 3 sessions: 15€ cada sessió.

(Cal inscriure’s amb antelació mínima d’un mes. El motiu és llogar la sala a Barcelona en funció de les persones assistents i informar de l’adreça prèviament a les mateixes. Per poder-se portar a terme cal un mínim de 10 i un màxim 22 persones inscrites).

A càrrec d’Antoni Aceves.

TROBADES A LA PLAÇA DE SANT JAUME DE BARCELONA.

Per fer difusió de l’ARBRE DE LES ASSEMBLEES, iniciat per Lluís M. Xirinacs.

Primers diumenges de cada mes:

2 d’octubre a les 11,30 h.
6 de novembre a les 13 h. (dinar qui vulgui).

4 de desembre a les 11,30 h.

En lloc de l’1 de gener, el segon diumenge que serà 8 de gener a les 13 h. (dinar qui vulgui).

5 de febrer a les 11,30 h.
4 de març a les 13 h. (dinar qui vulgui).
1 d’abril a les 11,30 h.
6 de maig a les 13 h. (dinar qui vulgui).
3 de juny a les 11,30 h.
1 de juliol a les 13 h. (dinar qui vulgui).

* Els diumenges que ens trobem a les 13 h.:

Qui vulgui, pot portar alguna cosa per menjar i per beure i compartir el dinar que es farà a l’ECOCONCERN (Mare de Déu del Pilar, 15).

FULL DE PROPOSTES.

SENTIR, CONÈIXER, ACTUAR, PARTICIPAR.

Document en PDF a xirinacs.cat. Si desitgeu que us enviem fulls de propostes impresos, adreceu-vos a germanies@germanies.org.

A CURSOS I FORMACIÓ, HI TROBAREU TAMBÉ L’AUDIOVISUAL DEL TALLER DE DIÀLEG I CONSENS PER A INFANTS I JOVES.

 

Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs

Rambla de Badal, 121, 1r.
08028 Barcelona.

 

Ubicació de la seu amb «Google Maps»:


Mostra un mapa més gran

http://maps.google.es/maps?q=Rambla+de+Badal,+121,+1r.+Barcelona&hl=ca&sll=40.396764,-3.713379&sspn=8.146455,19.753418&vpsrc=0&t=m&z=16

 

info@fundacioranda.org i germanies@germanies.org

Telèfon: 934194747.

 

Consulteu:

xirinacs.cat

xirinacs.wordpress.com

www.germanies.org.