Novetat CD i DVD: Xirinacs al Palau

Països Catalans
22.02.2009

picapxiri.jpgLa discografia Picap acaba de publicar una molt bona edició de Xirinacs al Palau, el concert-homenatge organitzat per la Fundació Xirinacs el 13 d’octubre passat al Palau de la Música de Barcelona.

En el vessant musical hi podrem trobar l’únic enregistrament en disc de Refugi, la banda amb què Joan Reig, bateria d’Els Pets, recupera peces poc reivindicades des del Folk. I de la candí del país: la seva visió de “Lladres”, d’Al Tall i “Com hauria esta de bell”, poema de Martí i Pol musicat pel grup Coses. Una altra aportació interessant és la d’uns Obrint Pas en un inèdit format acústica mb dues guitarres, dolçaina, contrabaix i veus, adaptant dos clàssics del seu repertori: “La flama” i “Som”. S’hi destaca també Aramateix, banda encapçalada per Francesc Ribera Titot, amb “Plany”, dedicada a Xirinacs, i “Lluitadors” versió d’Al Mayorga que el grup dedica al seu autor, el malaguanyat Toni Roig.

Roger Paià. El Temps