Censura a Xirinacs (AVUI 28.04.2008)

Carta de Joan Parés, membre de la Fundació Randa i amic d’en Lluís M. Xirinacs al diari AVUI

La Fundació Randa-LluísM. Xirinacs, alguns membres de la qual som membres del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, lamentem profundament que el Col·legi encarregués un article sobre l’exsenador, pacifista i lluitador incansable pel redreçament polític del nostrepoble, Lluís M. Xirinacs, al seu exdeixeble i amic Lluís Busquets i Grabulosa i que finalment fos censurat. El lector que vulgui llegirà quest article al llibre recentment aparegut L’esperit batega per Catalunya (Ed. Abadia) s’adonarà que no es tracta de cap “opinió política”, com s’ha dit des del Col·legi sinó d’una investigació científica amb aportació de dades i documents desconeguts fins avui. En desgreuge d’una actitud tan poc pluralista,gosem sol·licitar a la junta del Col·legi que com han fet, fan i projecten tantes altres entitats d’arreu dels Països Catalans vulgui retre un homenatge a Lluís.M. Xirinacs, únic català candidat per tres vegades al premi Nobel de la pau.

Joan Parés i Grahit Barcelona