Xirinacs ja té carrer a cinc municipis catalans (Vilafranca del Penedès, Molins de Rei, Vic, Blanes i Igualada)

Notícia publicada a e-notícies


Els ajuntaments de Vilafranca del Penedés, Molins de Rei, Vic, Blanes i Igualada ha decidit dedicar un carrer a l’exsenador Lluís Maria Xirinacs després de votar una moció en els respectius plens municipals. A Vilafranca, la moció va ser aprovada amb 12 vots a favor de CiU, CUP, ERC i ICV i els vots en contra de PSC i el PP. El PP va votar en contra d’aquesta moció per considerar Xirinacs “un defensor d’ETA”.

A Blanes també han decidit homenatjar-lo amb la dedicatòria d’un carrer. El consistori de la ciutat de la Selva va aprovar una moció presentada per ERC en què es demanava dedicar un carrer, una plaça o una avinguda a l’exsenador. El PP s’hi va abstenir i el PSC va ser l’únic partit que hi va votar en contra.

El mateix ha succeït a Molins de Rei, que finalment ha aprovat dedicar un carrer a Xirinacs. La votació durant el ple municipal va obtenir 14 vots favorables corresponents a Iniciativa i Esquerra (7), ERC-AM (3), CiU (3) i la CUP (1), 6 abstencions corresponents al PSC-PSOE i 1 vot negatiu corresponent al PPC.

L’Ajuntament d’Igualada també s’ha sumat a la iniciativa i ha aprovat una moció a favor que la ciutat disposi d’un carrer, una plaça o una avinguda amb el nom de l’exsenador. La votació va obtenir els vots de tots els grups, excepte els dos del PP. Per últim, a Vic hi ha la possibilitat de canviar el nom del carrer Virrei d’Avilés pel de Lluís Maria Xirinacs.

e-notícies