∞Acte de la CAL a Sant Feliu de Llobregat (31 octubre 2007)

Paraules de la Núria Roig com a representant de la Fundació Randa a l’acte que va organitzar la CAL de Sant Feliu de Llobregat el 31 d’octubre de 2007 

La Fundació Randa i Germanies agraïm l’haver-nos convidat aquí, a Sant Feliu, la capital del Baix Llobregat.
Fa més de dos mesos que en Lluís M. Xirinacs se n’anà al bressol de Catalunya per descansar damunt la terra deixant el seu missatge. Les seves paraules han estat copsades pel poble de veritat i malgrat algunes veus que el volen silenciar o reduir des de la ignorància, els seus amics podem comprovar dia a dia que el seu missatge és viu i que estan molt equivocats els qui es pensen que ha callat per sempre.
Ha deixat moltes llavors de present i de futur. El seu missatge valent ens dóna força per continuar treballant per una vida digna a nivell individual i a nivell col·lectiu. Per la independència que no ens regalaran; l’haurem de prendre.

En el seu escrit de l’any 2001 Gràcies CAL! en Lluís M. Xirinacs parlava de la nostra llengua i de la seva defensa, compromís que vosaltres heu adquirit. Us volem felicitar per la vostra feina i encoratjar-vos a seguir-hi treballant.

Dins la CAL hi ha molta gent jove; sou la nostra esperança. En Xirinacs creia, i ha estat fidel també a aquesta convicció seva, que quan les persones arribem a la plenitud, hem de deixar pas als qui vénen darrere. “Beure a la font i després apartar-se perquè pugui beure l’altre”. Nosaltres també des de la FUNDACIÓ RANDA i GERMANIES intentarem ser dignes de la tasca que s’ha dipositat a les nostres mans i saber traspassar la torxa quan calgui i comencem ara ja. Si algú de vosaltres vol informació dels projectes de la Fundació Randa o de Germanies, pot consultar les nostres webs, escriure’ns a l’adreça electrònica o telefonar-nos. Sereu ben rebuts.

I ara llegiré un fragment del seu discurs de l’11 de setembre de 2002. Unes paraules adreçades als joves… Diu així:

“…estic content perquè fa un any, dos anys, tres anys, que ha sorgit meravellosament una munió de gent jove, gent molt jove, independentista que estima la terra i s’ha anat ajuntant en diferents grups, que, entre altres actuacions, han obert una sèrie de bars, com herrikotabernes, per tot el país i que defensen inequívocament aquest dret i aquest deure de la independència.
Saludo a la joventut de l’esquerra independentista, que actualment està en alça, moltes vegades sense tenir ni pares ni avis de tradició catalana, sinó que ells han començat una altra vegada de zero i els demano que aquest braó que han tingut per començar de zero i d’entendre la justícia des de la seva arrel- encara que no hi haguessin gaires bons exemples-, els recomano que estudiïn molt la història de Catalunya, per no repetir els errors dels seus avantpassats i que tirin endavant el país.”

Amics… en Lluís M. Xirinacs és viu en nosaltres.

• A continuació passo la paraula a la nostra amiga Núria Breu.
• Lectura del Manifest SANT JORDI-2007 de Ll.M.Xirinacs.